- - -
-
 

Wie kan mij helpen om een boek te schrijven over de geschiedenis van Depok?

Wie kan mij helpen om een boek te schrijven over de geschiedenis van Depok?

De bedoeling hiervan is om de geschiedenis van Depok blijft voort bestaan voor onze nakomelingen. Want tot en met heden is er nooit een officieel boek over de geschiedenis van Depok geschreven, met als doel om de stichting LCC (Lembaga Cornelis Chastelijn) te steunen in het streven naar het behoud van het landgoed Depok.
Verleden jaar had ik tijdens mijn vakantie/familiebezoek in Depok een vergadering bijgewoond van de LCC. De hoofdpunten die er tijdens de vergadering zijn besproken, zijn onder andere:
1. het onderhoud van het kerkhof
2. Het behouden en benutten van de resterende bezittingen onroerend goed van de LCC, zoals:
a. het voetbalveld
b. het clubgebouw – Eben-Haezer (tegenover de oude Depokse kerk / GPIB)
c. de vroeger genoemde “Europeesche Lagere School”
d. het stukje grond naast het kerkhof, waar er illegaal gebouwd wordt
e. de Christelijke School naast de oude Depokse kerk / GPIB
3. Werkproject (jaar 2006) omtrent de bovengenoemde punten

Degene die mij helpt om een boek te schrijven over de geschiedenis van Depok, moet weten dat de opbrengst hiervan 100% voor een goed doel is. Met deze opbrengst helpen wij de LCC in hun werkproject.

Wat er óók tijdens de LCC-vergadering over het werkplan besproken werd, is om een rouwhuis te bouwen op het stukje grond naast het kerkhof. (zie punt d – onder punt 2.)
Hiermee help je alle Christenen die in Depok wonen en klein behuisd zijn. Zij kunnen tegenover een huurprijs gebruik maken van dit gebouw om het lijk op te baren.

Doel: Om een boek over de geschiedenis van Depok uit te geven, waarvan de opbrengsten naar de stichting LCC (Lembaga Cornelis Chastelijn) gaan.

Voor de mensen die geďnteresseerd zijn in mijn voorstel, kunt u contact met mij opnemen op de volgende adresgegevens:

. (geb. Depok, 27 augustus 1939)
Houtzaagmolen 229
1622 HR Hoorn
Tel. 0229-236670

Mijn informatiebronnen kan van belang zijn om een boek te schrijven.

. (uit Rotterdam) schreef 15 oktober 2007:

Beste Dhr Isakh,

Ik ben Adelle ter Braak - Ninkeula, dochter van Jan FH Ninkeula. Sinds 2005 woon ik in Nederland vanwege een huwelijk met een Nederlandse man.

In verband met uw voorstel kan ik u misschien een paar namen aanraden die u kan helpen met het schrijven van een boek over de geschiedenis van Depok.

Mijn vader, Jan Ninkeula heeft veel gedaan met het onderhouden van de GPIB Immanuel Depok en het benutten van de bezittingen van de LCC, zoals nu genoemd als Gedung Pertemuan en nieuwe Pastori.

U kunt hem misschien bellen in Depok om informatie te krijgen.

Andere naam is de voorzitter van LCC zelfs, Dhr Valentino Jonathans in Depok.

En de laatste naam is de neef van mijn vader: Ruud Ninkeula in Rotterdam. Hij heeft ook wat geschreven over Depok, maar nog niet gepubliceerd.

Als u het nuttig vindt, dan kunt u naar mijn email adres reageren voor de telefoon nummers van de namen die ik boven heb genoemd.

Andere informatie die u misschien ook nuttig zal vinden, is volgens mijn vader, er een nieuw boek verscheend met de titel: “Sporen uit het verleden van Depok”, geschreven door Jan Karel Kwisthout. Daarvan kunt u misschien informatie krijgen over de geschiedenis van Depok.

Met vriendelijke groeten,

Adelle ter Braak - Ninkeula

. (uit Amsterdam) schreef 15 september 2007:

Hallo Henny,

Ik weet niet of je me nog kent en of ik wel de juiste Henny voor me heb.

Ik ben Irene Dumas. Heb in Depok aan de Jl.Pasar Lama hoek Jl.Tengah gewoond. Leuk idee om een boek over Depok te schrijven. Ik wens je dan ook veel succes ermee.

Hartelijke groeten,
Irene.

Pagina 1 van 1

Geef uw reactie

Reageren is niet mogelijk op dit bericht.
-
- - -
Deze website is gemaakt door IJsbeer Communicatie